Mesoestetic – ett prisbelönt globalt företag inom hudvård introduceras i Sverige

Mesoestetic är ett globalt företag inom hudvård och estetisk medicin. Mesoestetic pharma group grundades 1984 i Barcelona och företaget finns representerat i över 90 länder.
Mesoestetic kan erbjuda ett av de bredaste hudvårdssortimenten på marknaden för salong/klinik och för konsument.

Gruppens fyra affärsområden är: Professional range – behandlingsprodukter för hudterapeuter, Medical range – behandlingsprodukter för läkare, Consumer range – produkter för hemmabruk, samt Medical esthetic devices – medicinsk estetisk utrustning. 86% av omsättningen härrör från exportmarknaden.
Företaget är världskänt för sina skinboosters, vitamincocktails, kemiska peelingar och produkter för behandling av pigmenteringsproblem samt anti-aging produkter för hemmabruk. Cosmelan® anses vara världens mest sålda klinikbehandling mot hyperpigmentering och melasma. Företaget har ett 20 tal kemiska peelingar som anses som ett av de bästa och bredaste peelsortimenten i världen.

 

En av salongsbehandlingarna är Mesoéclat som ger omedelbar lyster och effekt på fina linjer och går under namnet Madonna-peelen; det är Madonnas favorit peel. Mesoestics mesoterapi ampuller och vialer finns både med singelsubstanser som tex centella asiatica, organisk silica, C-vitamin, DMAE och hyaloronsyra mfl samt mixade cocktails för att behandla specifika hudproblem. De är eftertraktade för de kan användas tillsammans med microneedling. Mesoestetic har också tillsammans med ledande dermatologer i Spanien nyligen utvecklat en acneserie för hemmabruk samt en klinikbehandling, acelan®, med en kombination av bla salicylsyra, mandelsyra, shikimic-syra och sodium lepargilate.
En av hörnstenarna för Mesoestetic är forskning o innovation och 40% av vinsten återinvesteras i forskning för att få fram nya produkter. För något år sedan investerades motsvarande 230 miljoner kronor i ett nytt huvudkontor utanför Barcelona med stor modern forsknings- o produktionsanläggning med senaste teknologi.

Mesoestetic har fått flera prestigefyllda awards för sin forskning och produkter; Dirigentes magazine gav Excellence Award 2014, där mesoestics engagemang i forskning poängterades. Under 2014 tilldelades också mesoestetic the Anti-aging & Beauty Trophy 2014, för en av sina innovativa antiaging peels: Mesopeel Bionic Age Recovery. Priset tilldelades på the Anti-aging Medicine European Congress (AMEC) i Paris
Bionic Age Recovery utsågs även till ”årets bästa peel” vid internationella medicinsk estetiska kongressen ”Anti-ageing Medicin World Congress” 2015-2016.
• Mesoestetic kan erbjuda ett av de bredaste hudvårdssortimenten på marknaden för salong /klinik och konsument.
• Mesoestetics peels sortiment inkluderar både sk monopeels med en substans som glykolsyra, mandelssyra, salicylsyra o lactic syra samt mixade peels för specifika problem.
• Mesoestetic har tagit fram en av världens mest sålda produkter för pigmenteringsproblem – Cosmelan®
• Företaget har marknadens bredaste sortiment av sterila ampuller och vialer med aktiva ingredienser för behandlingar, som väl kan kombineras med peels o microneedling.
• Nyligen lanserades en nytänkande acne behandling för salong o hemmabruk.
• Anti-aging och Whitening serie – exklusiva produkter med bla stamceller för klinik/salong o hemmabruk.

Share This