Cryo – Vid godartade hudförändringar

Med hjälp av Cryo tar vi snabbt bort godartade hudförändringar på bara några sekunder. Behandlingen innebär att vi fryser bort hudförändringar så som vårtor, födelsemärken och åldersfläckar med hjälp av en koncentrerad högtrycksstråle bestående av flytande dikväveoxid.

Även hudförändringar i ansiktet och omkring ögonen går att behandla då precisionen i högtrycksstrålen är mycket god. Behandlingen är säker och effektiv och omgivande hud påverkas inte. Eftersom kylan har en bedövande effekt behöver man inte ta någon annan bedövning, man kan dock känna en lätt stickande känsla i huden som är snabbt övergående efter behandlingen.

Cryo är en metod som passar för godartade hudförändringar och därför måste området ibland undersökas av hudläkare för att utesluta en elakartad förändring innan man beslutar om behandling. I de flesta fall räcker en omgång av behandlingen för ett varaktigt resultat.

Hudförändringar som effektivt behandlas med Cryo:

  • Pigmenteringar/åldersfläckar
  • Vårtor
  • Körsbärsangiom
  • Fibrom
  • Skin tags
  • Seborroiska keratoser

 

 

Sök tider för konsultation via bokadirekt

Share This