Ådernät
Ådernät är små vener som ofta är formade som ett streck och ligger helt ytligt i huden. De kan visa sig som blå eller lila missfärgningar, men de orsakar ingen upphöjning av huden.
Det finns en stor ärftlighet i hur ådernäten ligger i kroppen, liksom i risken att drabbas av kärlbristningar. Precis som med åderbråcken ökar risken för ådernät vid hormonell obalans.

I regel känns inte ådernät alls, utan de är huvudsakligen ett kosmetiskt problem som är enkelt att åtgärda. Men då de ofta uppkommer tillsammans med åderbråck och lägger sig ovan på dem, är det viktigt att undersöka att inte ådernät verkligen döljer ett gravare problem. Ådernät försvinner inte av sig själva, men har liksom åderbråck en tendens att förvärras.

Behandling av ådernät
Ådernät är oftast okomplicerade och behandlas bäst med så kallade mikroinjektioner. Injektionen görs med en mycket fin nål och gör inte ont.Man kan eventuellt uppleva en lite svidande känsla under själva behandlingen men den avtar snabbt.

Antalet ådernät och storleken avgör hur många behandlingar som behövs.Injektionerna görs av certifierad specialistsjuksköterska.Efter behandling bleknar ådernäten successivt och försvinner inom några veckor.

 

Share This