Nålbehandling

M-Pen micro-needling är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Den kan liknas vid fraktionerad laser men har färre biverkningar och kortare återhämtningstid. Jämfört med microdermabrasion och kemisk peeling är metoden också mer effektiv.

Vid en behandling förflyttas en M-Pen över området vilket skapar små mikrokanaler i huden mellan 0,25 – 2 millimeter djupa där man, beroende på önskad effekt, kan tillsätta olika aktiva ämnen till huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt och stimulerar hudens egen nyproduktion av naturligt kollagen.

Behandlingen tar ungefär fem till tio minuter och det är vanligt att se resultat redan efter första behandlingen men för varaktiga resultat krävs någonstans mellan tre till sex behandlingar med några veckors mellanrum mellan behandlingstillfällena. Efter avslutad behandlingsomgång förbättras hudens kvalitet successivt under de följande sex till tolv månaderna.

Under de första dagarna efter behandlingen rekommenderas att avstå från fysisk ansträngning som leder till att du svettas, smink och att röra vid ansiktet för mycket eftersom det ökar risken för bakterier.

M-Pen kan användas för att behandla:

  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Rökrynkor runt munnen
  • Acneärr
  • Stora porer
  • Missfärgade ärr (ex efter acne, kirurgi och brännskador)

Sök efter tider på bokadirekt

Share This