miraDry är en behandling som genom mikrovågsteknik säkert och effektivt tar bort svettkörtlar i armhålan och ger ett bestående resultat, utan kirurgi.

Välkommen att komma till oss på konsultation!

OBS! Du behöver ha fyllt 18 år för att behandlas med miraDry.

Överdriven svettning, hyperhidros, innebär att man svettas så mycket att svetten inte längre fyller sin naturliga funktion utan istället utgör ett stort problem för den drabbade. Behandling med miraDry görs med hjälp av en maskin som genom mikrovågor genererar värme vilket resulterar i en termolysbehandling av svettkörtlarna i armhålan. Resultatet är bestående eftersom svettkörtlarna inte återbildas efter behandlingen.

Behandlingen tar omkring en timme och i de flesta fall uppnås fullgott resultat efter en behandling men i vissa fall krävs en andra omgång. De flesta patienter upplever en dramatisk minskning av svettandet. Behövs en andra behandling genomför vi den till reducerat pris.

Efter behandlingen kan man återgå till normala aktiviteter nästan direkt men man bör avvakta några dagar med träning. Värktabletter rekommenderas och is eller annan kyla kan vara ett effektivt sätt att minska lokal ömhet och svullnad under några dagar efter behandlingen.

Frågor och svar

Vad är en miraDry-behandling?
miraDry är en ny behandlingsmetod som med microvågsteknologi behandlar hyperhidros under armarna (överdriven svettning) genom eliminering av svett och odörkörtlarna permanent. miraDry lanserades 2011 i USA och under 2014 i Europa.

  • Behandlingen är FDA-godkänd i USA och CE-medical godkänd i Europa
  • Minimal eller ingen konvalescens
  • Omedelbart permanent resultat

Hur lång tid tar en behandling och måste man ombehandla?
Behandlingen tar cirka en timme att genomföra. En av fem kan behöva en ombehandling. Men som vid alla medicinska behandlingar är det din läkare som bestämmer vilket behandlingsprogram som passar dig bäst.

Gör behandlingen ont?
Innan behandlingen lokalbedövas armhålan, de flesta upplever ingen smärta under behandlingen. Patienterna bedömer smärtan som ”två” på en skala från 1 till 10 där ”1” motsvarar ”ingen smärta” och ”10” motsvarar ”hög smärta”.

Ska jag planera för konvalescens?
De flesta patienter har mycket kort konvalescens och kan fortsätta med normala aktiviteter inom något dygn. Man kan träna efter ett par dagar.

Hur länge håller behandlingsresultatet?
Resultatet blir permanent då svettkörtlarna inte kommer tillbaka efter att dom har blivit eliminerade.

Vad händer efter behandlingen?
Efter en miraDry-behandling kommer dina svett- och odörkörtlar i armhålan vara eliminerade. Din kropp behöver svettkörtlar för att kunna kyla ner dig då du är varm. Du har mellan 2-4 miljoner svettkörtlar men endast 2% av dessa finns i armhålorna, så elimineringen av dessa påverkar ej denna kroppsfunktion. Fler än 30 000 patienter har idag behandlats med miraDry världen över, så du kan vara säker på att även du får en bra svettreduktion.

Påverkar min hudtyp resultatet?
miraDry är säker att använda oavsett hudfärg. Med miraDry kan du leva livet fullt ut, utan att behöva oroa dig för överdriven svettning. Dina favoritplagg i vitt kommer inte längre att bli gula under armarna och du kommer även slippa vita deodorant-märken på svarta kläder. De flesta behöver endast en behandling för att reducera svettningarna med mer än 90%. Äntligen kan du känna dig säker.

Share This