Eksem/Psoriasis

Tillbaka

Eksem/Psoriasis

Eksem är en icke smittsam inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats. Skadorna kan till exempel bero på torr hud eller nötning, men man kan även ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som man är allergisk emot. Det finns flera typer av eksem, och hur ett eksem ser ut och var på kroppen det finns beror på vilken typ av eksem du har. På hudläkargruppen har vi specialkompetens för diagnostik, utredning och behandling av eksem. Vi behandlar även barn. Fråga efter vår specialmottagning för eksem.

Boka tid

Vad är skillnaderna mellan Eksem och Psoriasis?

Eksem

Eksem, även kallat dermatit eksem, är en form av dermatit och därför inte synonymt med enbart eksem. Dermatit är ett vidare begrepp och dermatit kan man ha utan att ha ett eksem, utan det är en beskrivande term för när man fått en inflammation i överhuden. Inflammationen uppstår när hudbarriären, hudens yttre skydd, har blivit skadad på något sätt.

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk systemsjukdom som orsakar röda fjällande fläckar på huden och som även påverkar och drabbar flera organ i kroppen.

Sjukdomen är kronisk och kan därför aldrig botas, däremot kan du lindra symptomen med hjälp av olika behandlingar. Vanliga behandlingsalternativ är krämer och ljusbehandling/ljusterapi. Patienter med en mer utbredd Psoriasis kan även behandlas med injektioner och andra läkemedel.

Kontakta oss för konsultation.

Boka tid

Andra behandlingar


Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vårt digitala nyhetsbrev ger dig nyheter och annan aktuell information om vad som händer hos Hudläkargruppen 

  • - Ta del av fina erbjudanden på behandlingar och produkter
  • - Bli inbjuden till våra events vid kliniken
  • - Få de senaste nyheterna inom hudvård