Fillerbehandling

Tillbaka

Fillerbehandling

En injektionsbehandling med fillers används bland annat för att förbättra ansiktets konturer, fylla ut rynkor och addera volym eller fuktboosta huden. Fillers används även för ärrbehandling tex acne ärr o ibland i kombination med laser. Behandlingen slätar ut huden och gör den fylligare vilket ger ett mer ungdomligt utseende. Fillers lämpar sig för många områden på kroppen varav de vanligaste är ansikte, hals och händer. Man kan också använda fillers för att behandla ärr som uppkommit efter acne eller andra hudbesvär. Det finns olika sorters fillers och beroende på önskat resultat och dina individuella förutsättningar väljs den mest lämpliga varianten just för dig.

Filler behandling går snabbt, resultatet kommer omedelbart och det är en kort konvalescens. Filler behandling kan kombineras med andra behandlingar tex botulinumtoxin,det är en vanlig kombination.

I vissa fall uppstår en liten rodnad och svullnad eller blåmärken som går ner efter några dagar. I de flesta fall kan man dock gå tillbaka till jobbet direkt efter en behandling. Vi arbetar med hyaluronsyrabaserade fillers som är icke-permanenta. Hyaluronsyra finns naturligt i människokroppen och bryts ned efter hand vilket gör att behandlingen behöver upprepas efter en period på ungefär sex till tolv månader.

Boka tid

Fillerbehandling Radiesse

Vad är Radiesse?

Söker du en behandling som ger kollagenstimulering, spänst och volymökning? Då kan en injektionsbehandling med Radiesse vara något för dig. Radiesse hjälper till att återställa spänst och volym i huden genom att stimulera kroppens egen produktion av kollagen och Elastinfibrer.

Vanliga behandlingsområden är käklinje, kindben eller djupa rynkor.

Med sina unika egenskaper lyfter och konturerar Radiesse huden. Metoden motverkar yttre tecken på åldrande och reducerar rynkor.

Radiesse (Kalciumhydroxylapatit) består av små fina mikrosfärer i en steril vattenbaserad gel med glycerin.

Hur fungerar Radiesse?

Radiesse ger direkt resultat och de små mikrosfärerna stimulerar kroppens egna kollagenproduktion vilket ger en långvarig och föryngrande effekt.

Hydroxylapatit finns naturligt i kroppens ben och tänder.

Radiesse innehåller bedövningsmedel (Lidocaine) vilket gör att behandlingarna känns mindre.

Hur snabbt verkar Radiesse?

Radiesse ger ett omedelbart resultat tack vare sin gelstruktur. Effekten är samtidigt långvarig då de små, fina mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Radiesse har en hög viskositet och elasticitet vilket ger en volymökande effekt.

Effekten av en injektion håller cirka 12 månader men oftast längre. Radiesse är biokompatibel och försvinner gradvis ur kroppen.

Är effekten dokumenterad?

Ja, detta genom flera vetenskapliga studier.

Radiesse har funnits på marknaden sedan 2004, det är en medicinsk produkt som är godkänd i Europa och i USA.

Radiesse kan inte injiceras mellan ögonbrynen, i läpparna eller under ögonen.

Har du frågor om Radiesse är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Boka tid

Fillerbehandling Profhilo

Vad är Profhilo®?

Söker du en naturlig injektionsbehandling som ger dig frisk och spänstig hud? Då är Profhilo® något för dig.

Profhilo® är en injicerbar, hyaluronsyrabaserad produkt som stramar upp huden och motverkar slapphet.

Vad gör Profhilo®?

Profhilo® stärker och återfuktar hud som börjar tappa sin spänst. Behandlingen passar dig som önskar en föryngrande effekt, stramare hud samt förbättrad hudkvalitet. Profhilo® har även en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjat tappa spänst och volym.

Behandlingen är mycket populär och utförs oftast på ansikte, hals, dekolletage, armar, händer och knän. Behandlingen är skonsam, du kan återgå till dina vardagssysslor direkt efter ditt besök hos oss.

Enligt de kliniska studier som gjorts kan man se att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras markant redan efter en behandling.

Profhilo® innehåller en av de högsta koncentrationerna med hyaluronsyra på marknaden och ger därför en långvarig effekt helt utan andra tillsatser.

Profhilo® hör inte till kategorin filler eller skinbooster utan kategorin bioremodellering. Det innebär att dina egna tillväxtfaktorer i huden stimuleras och även ökar i antal.

Hur går en behandling med Profhilo® till?

Injektionsbehandlingen tar cirka 30 minuter. Profhilo® injiceras i hudens yttersta lager med så kallade BAP-tekniken, en teknik speciellt utvecklad för Profhilo®. Produkten fördelas under huden vilket ger en snabb återaktivering av din naturliga hydrering. Resultatet är naturligt och ger en fräschare, spänstigare hud.

Behandlingen görs som en serie om 2-3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Hållbarheten är individuell precis som med alla behandlingar – vi rekommenderar att behandlingen upprepas var 6:e månad för att bibehålla resultatet.

Eventuella biverkningar efter behandling med Profhilo®

Eftersom Profhilo® har en gelkonsistens som fördelas jämnt i behandlingsområdet är biverkningarna väldigt få. Du kan däremot uppleva lätt rodnad samt små upphöjningar vid själva injektionspunkterna en kortare tid efter behandlingen.

 

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Boka tid

Andra behandlingar


Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vårt digitala nyhetsbrev ger dig nyheter och annan aktuell information om vad som händer hos Hudläkargruppen 

  • - Ta del av fina erbjudanden på behandlingar och produkter
  • - Bli inbjuden till våra events vid kliniken
  • - Få de senaste nyheterna inom hudvård