IPL

Tillbaka

IPL-behandling

IPL, Intensivt pulserat ljus, är en ljusbehandling där många olika våglängder av ljus påverkar de yttre lagren i huden. Med hjälp av IPL kan man effektivt minska förekomsten av ytliga blodkärl, föryngra huden, minska ytliga rynkor och porer, eller minska förekomst av pigmentering.

Vid en IPL-behandling passerar ljuset hudens översta lager och absorberas sedan av kärl och pigment och hela behandlingen tar omkring en halvtimme att genomföra. Resultatet blir en hud med en mjukare och jämnare ton. Solskador som exempelvis pigmentfläckar försvinner också och normalt behandlas hela ansiktet inklusive hals/dekolletage. Det inbegriper inte någon konvalescensperiod att göra en IPL-behandling utan man kan i de flesta fall gå till jobbet direkt efteråt. Vid en IPL-behandling av ytliga blodkärl och pigmentfläckar syns resultatet ofta efter en till tre behandlingar. Pigmentfläckar som lämpar sig för IPL-behandling är bland annat solskadad ojämnt pigmenterad hud och ålderspigmentfläckar. Beroende på vad man vill uppnå med behandlingen behövs ibland upprepade behandlingar.

Boka tid

IPL-behandling för permanent hårborttagning

Vid en IPL-behandling för permanent hårborttagning leds ljuset från maskinen ned av pigmentet i hårsäcken som då omvandlas till värme och förstör hårsäcken. För att uppnå ett permanent resultat behöver man upprepa behandlingen mellan fyra till tio gånger beroende bland annat på färg på håret, tjocklek och område på kroppen som behandlas. Ljusa eller vita hårstrån kaninte behandlas med IPL

IPL-behandling av ytliga blodkärl

Vid en IPL-behandling av ytliga blodkärl och pigmentfläckar syns resultatet ofta efter en till tre behandlingar. Pigmentfläckar som lämpar sig för IPL-behandling är bland annat solskadad och ojämnt pigmenterad hud, ålderspigmentfläckar, fräknar och fläckar av typen lentigo.

IPL-behandling lämpar sig vid:

Kontakta oss på Hudläkargruppen för mer information om IPL-behandlingar.

Boka tid

Andra behandlingar


Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vårt digitala nyhetsbrev ger dig nyheter och annan aktuell information om vad som händer hos Hudläkargruppen 

  • - Ta del av fina erbjudanden på behandlingar och produkter
  • - Bli inbjuden till våra events vid kliniken
  • - Få de senaste nyheterna inom hudvård