Micro needling

Tillbaka

Micro needling

Microneedling med penna (M-pen) är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Vid en behandling förflyttas en M-Pen över området vilket skapar små mikrokanaler i huden mellan 0,25 – 2 millimeter djupa där man, beroende på önskad effekt, kan man tillsätta olika ämnen till huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt och kan stimulera hudens egen nyproduktion av naturligt kollagen. Ofta används ett serum med aktiva ingredienser, och vilket serum som används beror på vilken typ av hudproblem man vill adressera.

Behandlingen går snabbt och det är vanligt att se resultat redan efter första behandlingen men för varaktiga resultat krävs tre till sex behandlingar med några veckors mellanrum. Efter avslutad behandlingsomgång förbättras hudens kvalitet gradvis under de följande sex till tolv månaderna. M-Pen kan användas för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, ärr efter acne, kirurgi eller brännskador samt förstorade porer. Micro-needling kan kombineras med andra behandlingar.

Boka tid

M-Pen kan användas för att behandla:

Under de första dagarna efter behandlingen rekommenderas att avstå från fysisk ansträngning som leder till att du svettas, smink och att röra vid ansiktet för mycket eftersom det ökar risken för bakterier.

 

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Boka tid

Andra behandlingar


Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vårt digitala nyhetsbrev ger dig nyheter och annan aktuell information om vad som händer hos Hudläkargruppen 

  • - Ta del av fina erbjudanden på behandlingar och produkter
  • - Bli inbjuden till våra events vid kliniken
  • - Få de senaste nyheterna inom hudvård