Vad är Coolsculpting

CoolSculpting är en icke-kirurgisk metod för att permanent reducera fettdepåer på kroppen som är svåra att få bort oavsett om man är duktig på att träna och att äta rätt och nyttigt.

Exempel på områden som kan behandlas är t ex de s k kärlekshandtagen, undersida av överarmar, ridbyxlåren eller putmagen. Du kan även behandla mindre områden så som dubbelhaka, de sk BH-valkarna, fettvalkar vid knäna.

Det finns flera fördelar med just CoolSculpting:

  • Synbart resultat efter 1-2 besök.
  • CoolScuplting kräver ingen eller kort konvalescens då det är en icke-kiururgisk metod.
  • CoolSculpting har kliniskt bevisats vara en säker och effektiv behandling.

Kontakta oss så berättar vi mer eller boka behandling direkt via vår hemsida.

Så fungerar CoolSculpting

Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla under en timme så extraheras energin från fettcellen. Innehållet i fettcellerna, lipiderna, kristallisera och fettcellerna dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Denna process pågår upp till 4 månader. Processen leder till en synbar och mätbar minskning (minst 20-25%) av fett på den del av kroppen som behandlats.

Effekter av CoolSculpting

CoolSculpting resulterar i synbar och mätbar reducering av fett på områden på kroppen som behandlats, och fettcellerna som behandlats är borta för gott. Patienter kan se resultat så snabbt som tre veckor efter behandlingen, men den mest dramatiska effekten uppstår efter en till fyra månader. Varje patient är unik, vilket är varför ZELTIQ rekommenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekten.

Tillgänglighet och risker med Coolsculpting

CoolSculpting är godkänt av amerikanska FDA-myndigheten. Behandlingen utförs vid kliniker som tillhör ett högkvalitativt, internationellt nätverk. Mer än 3 miljoner behandlingar har genomförts i över 70 olika länder.

Vem passar CoolSculpting?

CoolSculpting är perfekt för patienter som vill förändra sin kroppsform utan särskild diet, träning eller kirurgi. Det är inte utformat som en metod för viktnedgång för överviktiga. Den ideala patienten är en person söker en minskning av fett men som inte överväger kirurgi. Varje patient är unik, vilket är varför ZELTIQ rekommenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekten.

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Vanliga frågor & svar

Alla våra behandlingar föregås av konsultation. Det rekommenderade valet av behandlingsform beror på din status och besvär. Därför inleder vi alltid med en läkarundersökning som kostar 1250 kr för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling för just dig.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.