En peelbehandling avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Det leder till en snabbare cellförnyelse som i sin tur ger en mer ungdomlig hud med minskad förekomst av linjer och fina rynkor. Behandlingen används för att förbättra och föryngra huden samt mot acne och pigmenteringar.

En peelbehandling hos Husläkargruppen har större effekt än de som får säljas i affärer eller erbjudas på de flesta skönhetssalonger. De får endast hanteras under ansvar av klinikens specialister och behandlingen stimulerar huden till nybildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster.

Beroende på önskat resultat används olika metoder. 

Kemisk peeling innebär att olika syror läggs på huden. Man kan också genomföra mildare varianter av kemisk peeling om målet framförallt är att djuprengöra, fräscha upp huden, minska porer och fina linjer samt vid mild acne. Starkare varianter av peeling lämpar sig för åldrad, rynkig och pigmenterad hud samt då man vill behandla acne eller ärr som uppstått till följ av acne. Vi använder oftast Mesoestetics Peel-system eller ett bredare sortiment av peels som finns att välja på

Laserpeeling innebär att huden behandlas med koldioxidlaser och det används framförallt i de fall man vill behandla djupare rynkor och grov och ojämn hud. Beroende på behov kan hela ansiktet behandlas eller specifika områden exempelvis kring ögon eller mun. Laserpeeling leder till en nybildning av hudens ytlager, kollagen och elastin vilket leder till en slätare och stramare hud.