Vad är Profhilo®?

Söker du en naturlig injektionsbehandling som ger dig frisk och spänstig hud? Då är Profhilo® något för dig. Profhilo® är en injicerbar, hyaluronsyrabaserad produkt som stramar upp huden och motverkar slapphet. Få en vackrare hy med mycket glow!

Vad gör Profhilo®?

Profhilo® stärker och återfuktar hud som börjar tappa sin spänst. Behandlingen passar dig som önskar en föryngrande effekt, stramare hud samt förbättrad hudkvalitet. Profhilo® har även en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjat tappa spänst och volym.

Behandlingen är mycket populär och utförs oftast på ansikte, hals, dekolletage, armar, händer och knän. Behandlingen är skonsam, du kan återgå till dina vardagssysslor direkt efter ditt besök hos oss.

Enligt de kliniska studier som gjorts kan man se att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras markant redan efter en behandling.

Profhilo® hör inte till kategorin filler eller skinbooster utan kategorin bioremodellering. Det innebär att dina egna tillväxtfaktorer i huden stimuleras och även ökar i antal.

Hur går en behandling med Profhilo® till?

Injektionsbehandlingen tar cirka 30 minuter. Profhilo® injiceras i hudens yttersta lager med så kallade BAP-tekniken, en teknik speciellt utvecklad för Profhilo®. Produkten fördelas under huden vilket ger en snabb återaktivering av din naturliga hydrering. Resultatet är naturligt och ger en fräschare, spänstigare hud.

Behandlingen görs som en serie om 2-3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Hållbarheten är individuell precis som med alla behandlingar – vi rekommenderar att behandlingen upprepas var 6:e månad för att bibehålla resultatet.

Eventuella biverkningar efter behandling med Profhilo®

Eftersom Profhilo® har en gelkonsistens som fördelas jämnt i behandlingsområdet är biverkningarna väldigt få. Du kan däremot uppleva lätt rodnad samt små upphöjningar vid själva injektionspunkterna en kortare tid efter behandlingen.

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Vanliga frågor & svar

En injektionskur om två tillfällen kostar totalt 7900 kronor. Hos oss på Hudläkargruppen ges injektionerna alltid av behörig läkare eller sköterska.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.