Behandling av akne och akneärr

Vi behandlar alla former av akne, från milda till de svåraste formerna av akne. Hos oss möter du en hudläkare med kunskap och erfarenhet av aknebehandling. Idag finns möjligheter att behandla så att aknen läker ut och du blir besvärsfri.

Vi kan hjälpa dig med receptbelagda läkemedel samt hudvårdsbehandlingar. speciellt framtagna för aknepatienter. Behandlingar kan innebära olika typer av peel, microneedling, samt hudvårdsprodukter. Har du fått ärr efter akne finns möjligheter till ärrbehandling.

Varför uppstår akneärr?

Akne/finnar uppstår när den ökade talgproduktionen täpper till utförsgången vilket leder till inflammation. Vid djupare akne (som är en inflammation i huden) ökar risken för akneärr.  Ärr och fläckar kan uppstå på olika sätt beroende på hur allvarlig akne du drabbats av. Vid mildare form av akne uppstår ofta endast rödaktiga eller mörkare fläckar medan svårare akne ger “gropar” och blir ärrig.

Atrofiska ärr

Det vi ofta benämner som “gropar” är sk atrofiska ärr. Dessa kommer inte försvinna av sig självt utan avlägsnas/minimeras genom behandling.

Postinflammatorisk hyperpigmentering

Akneärr i form av fläckar/pigmenteringar är den vanligaste typen av ärrbildning. Även här kan behandling med microneedling i kombination med t ex kemisk peeling ge fantastiska resultat.

Behandling med microneedling

Med hjälp av microneedling skapas en kontrollerad skada i huden. Behandlingen låter huden läker ihop på ett nytt och förbättrat sätt. Hos Hudläkargruppen utför hudterapeut och sköterskor microneedling där vi innan påbörjad behandling går igenom såväl behandlingsplan som möjliga resultat. 

Behandling med laser

Fraktionerad laser är också en behandling som jobbar på gropigare/djupare ärr men kan även användas vid “grundare” ärr. Här har vi en återhämtningstid som är något längre. Behandlingen passar ansiktet. Behandling av akneärr med fraktionerad laser ger goda resultat med hög säkerhet.

Tjej med akne på kinden före behandling
tjej utan akne på kinden efter behandlingen

Vanliga frågor & svar

Alla våra behandlingar föregås av konsultation. Det rekommenderade valet av behandlingsform beror på din status och besvär. Därför inleder vi alltid med en läkarundersökning som kostar 1250 kr för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling för just dig.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.