Micro needling

Microneedling med penna (M-pen) är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Vid en behandling förflyttas en M-Pen över området vilket skapar små mikrokanaler i huden mellan 0,25 – 2 millimeter djupa där man, beroende på önskad effekt, kan man tillsätta olika ämnen till huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt och kan stimulera hudens egen nyproduktion av naturligt kollagen. Ofta används ett serum med aktiva ingredienser, och vilket serum som används beror på vilken typ av hudproblem man vill adressera.

Behandlingen går snabbt och det är vanligt att se resultat redan efter första behandlingen men för varaktiga resultat krävs tre till sex behandlingar med några veckors mellanrum. Efter avslutad behandlingsomgång förbättras hudens kvalitet gradvis under de följande sex till tolv månaderna. M-Pen kan användas för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, ärr efter acne, kirurgi eller brännskador samt förstorade porer. Micro-needling kan kombineras med andra behandlingar. Micro needling är även känt under varumärket Dermapen, som är en form av micro needling.

M-Pen kan användas för att behandla:

  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Rökrynkor runt munnen
  • Acneärr
  • Stora porer
  • Missfärgade ärr (ex efter acne, kirurgi och brännskador)

Under de första dagarna efter behandlingen rekommenderas att avstå från fysisk ansträngning som leder till att du svettas, smink och att röra vid ansiktet för mycket eftersom det ökar risken för bakterier.

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Vanliga frågor & svar

För att säkerställa att du får en behandling som passar dig och dina behov föregås alla våra behandlingar av konsultation. Kostnaden för en Micro needling är från 1900 kr per behandling.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.