Hyperhidros kan behandlas med Botulinumtoxin (botox)

Det medicinska namnet för svettning är hyperhidros – svettning som är så kraftig att den blir till ett problem. Att svettas kraftigt utan fysisk aktivitet kan vara mycket besvärande vilket i sin tur ger en försämrad livskvalitet. Det handlar oftast om områden som armhålor, handflator, panna och fötter. Det finns dock en enkel lösning – med hjälp av botoxinjektioner är det möjligt att behandla den här typen av svettningar som helt kan försvinna.

Hur går behandlingen till?

Efter att du träffat någon av våra läkare under en konsultation får du före själva injektionen eventuellt lokal bedövning på det berörda området. Behandlingen går snabbt – det hela är klart på ca 15-20 minuter.

Hur länge varar effekten av behandling med botox mot svettningar?

Mellan sex och sju månader blockeras svettkörtlarna där botox injicerats, därefter behövs en ny behandling. Efter varje utförd behandling förlängs dock effekten eftersom svettkörtlarna inte återtar sin fulla aktivitet mellan varje injektionstillfälle.

Vad ska jag tänka på före min svettbehandling med botox?

Det är viktigt att du undviker blodförtunnande läkemedel innan din injektionsbehandling (du är välkommen att rådgöra med oss innan behandlingen). Du måste också vara frisk behandlingsområdet, det får inte finnas några hudutslag i området som ska behandlas.

Vad ska jag tänka på efter min svettbehandling med botox?

Efterföljande dygn är det viktigt att undvika att massera det behandlade området. Undvik även bastubad, intensiv fysisk aktivitet samt intag av alkohol. Behandlingen utförs inte på dig som är gravid eller ammande.

Vanliga frågor & svar

Alla våra behandlingar föregås av konsultation. Det rekommenderade valet av behandlingsform beror på din status och besvär. Därför inleder vi alltid med en läkarundersökning som kostar 1250 kr för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling för just dig.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.