Svettbehandlingar

Tillbaka

Svettbehandling miraDry

MiraDry är en behandling som genom mikrovågsteknik säkert och effektivt tar bort svettkörtlar i armhålan och ger ett bestående resultat, utan kirurgi.

Överdriven svettning, hyperhidros, innebär att man svettas så mycket att svetten inte längre fyller sin naturliga funktion utan istället utgör ett stort problem för den drabbade. Behandling med miraDry görs med hjälp av en maskin som genom mikrovågor genererar värme vilket resulterar i en termolysbehandling av svettkörtlarna i armhålan. Resultatet är bestående eftersom svettkörtlarna inte återbildas efter behandlingen. MiraDry tar också bort de svettkörtlar som ger upphov till dålig lukt.

Behandlingen tar omkring en timme och i de flesta fall uppnås fullgott resultat efter en behandling, men i vissa fall krävs en andra omgång. De flesta upplever en dramatisk minskning av problemen. Efter behandlingen kan man återgå till normala aktiviteter nästa dag men man bör avvakta några dagar med träning.

Boka tid

Frågor och svar om miraDry

Vad är en miraDry-behandling?

miraDry är en ny behandlingsmetod som med microvågsteknologi behandlar hyperhidros under armarna (överdriven svettning) genom eliminering av svett och odörkörtlarna permanent. miraDry lanserades 2011 i USA och under 2014 i Europa.

Hur lång tid tar en behandling och måste man ombehandla?

Behandlingen tar cirka en timme att genomföra. En av fem kan behöva en ombehandling, men som vid alla medicinska behandlingar är det din läkare som bestämmer vilket behandlingsprogram som passar dig bäst.

Gör miraDry-behandlingen ont?

Innan behandlingen lokalbedövas armhålan, de flesta upplever ingen smärta under behandlingen. Patienterna bedömer smärtan som ”två” på en skala från 1 till 10 där ”1” motsvarar ”ingen smärta” och ”10” motsvarar ”hög smärta”.

Ska jag planera för konvalescens efter min svettbehandling?

De flesta patienter har mycket kort konvalescens och kan fortsätta med normala aktiviteter inom något dygn. Du kan träna efter ett par dagar.

Hur länge håller behandlingsresultatet?

Resultatet blir permanent då svettkörtlarna inte kommer tillbaka efter att dom har blivit eliminerade.

Vad händer efter en miraDrybehandling?

Efter en miraDry-behandling kommer dina svett- och odörkörtlar i armhålan vara eliminerade. Din kropp behöver svettkörtlar för att kunna kyla ner dig då du är varm, men du har mellan 2-4 miljoner svettkörtlar och endast 2% av dessa finns i armhålorna, så elimineringen av dessa påverkar ej denna kroppsfunktion. Fler än 30 000 patienter har idag behandlats med miraDry världen över, så du kan vara säker på att även du får en bra svettreduktion.

Påverkar min hudtyp resultatet vid en miraDry-behandling?

miraDry är säker att använda oavsett hudfärg. Med miraDry kan du leva livet fullt ut, utan att behöva oroa dig för överdriven svettning. Dina favoritplagg i vitt kommer inte längre att bli gula under armarna och du kommer även slippa vita deodorant-märken på svarta kläder. De flesta behöver endast en behandling för att reducera svettningarna med mer än 90%. Äntligen kan du känna dig säker.

 

Boka en konsultation hos våra hudläkare för att veta mer om våra behandlingar.

Boka tid

Andra behandlingar


Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vårt digitala nyhetsbrev ger dig nyheter och annan aktuell information om vad som händer hos Hudläkargruppen 

  • - Ta del av fina erbjudanden på behandlingar och produkter
  • - Bli inbjuden till våra events vid kliniken
  • - Få de senaste nyheterna inom hudvård