Eksem/Psoriasis

Eksem är en icke smittsam inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats. Skadorna kan till exempel bero på torr hud eller nötning, men man kan även ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som man är allergisk emot. Det finns flera typer av eksem, och hur ett eksem ser ut och var på kroppen det finns beror på vilken typ av eksem du har. På hudläkargruppen har vi specialkompetens för diagnostik, utredning och behandling av eksem. Vi behandlar även barn. Fråga efter vår specialmottagning för eksem.

Vad är skillnaderna mellan Eksem och Psoriasis?

Eksem

Eksem, även kallat dermatit eksem, är en form av dermatit och därför inte synonymt med enbart eksem. Dermatit är ett vidare begrepp och dermatit kan man ha utan att ha ett eksem, utan det är en beskrivande term för när man fått en inflammation i överhuden. Inflammationen uppstår när hudbarriären, hudens yttre skydd, har blivit skadad på något sätt.

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk systemsjukdom som orsakar röda fjällande fläckar på huden och som även påverkar och drabbar flera organ i kroppen.

Sjukdomen är kronisk och kan därför aldrig botas, däremot kan du lindra symptomen med hjälp av olika behandlingar. Vanliga behandlingsalternativ är krämer och ljusbehandling/ljusterapi. Patienter med en mer utbredd Psoriasis kan även behandlas med injektioner och andra läkemedel.

Kontakta oss för konsultation.

Vanliga frågor & svar

Alla våra behandlingar föregås av konsultation. Det rekommenderade valet av behandlingsform beror på din status och besvär. Därför inleder vi alltid med en läkarundersökning som kostar 1250 kr för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling för just dig.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.