Rhinophyma

Rhinophyma, även känt som förstorad näsa vid rosacea, anses vara slutstadiet av kronisk rosacea vilket ger en deformerad näsa ofta med röd-lila missfärgning. Rhinophyma kan med fördel behandlas med koldioxidlaser eller en diatermislynga och i båda fallen avlägsnas överskottsvävnad från näsan och man har ett vätskande skrubbsår i någon vecka.

Vad är Rhinophyma?

Rhinophyma, även kallad “uppsvälld näsa”, är en sjukdom i huden på näsan som bidrar till en deformerad näsa ofta med röd-lila missfärgning. Förr trodde man ofta att rhinophyma orsakades av överdriven alkoholkonsumtion, vilket också kallas “flaska näsa” eller “fyllenäsa”, men detta är inte sant då rhinophyma lika ofta drabbar personer som inte dricker. Rhinophyma anses slutstadiet av kronisk rosacea.

Boka en konsultation hos någon av våra erfarna experter och berätta vad du vill ha hjälp med så guidar vi dig till rätt behandlingsalternativ.

Vanliga frågor & svar

Alla våra behandlingar föregås av konsultation. Det rekommenderade valet av behandlingsform beror på din status och besvär. Därför inleder vi alltid med en läkarundersökning som kostar 1250 kr för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling för just dig.

Vi som utför behandlingen

På Hudlälkargruppen har vi en lång och bred erfarenhet av både medicinska hudproblem och estetisk hudvård och därmed kan vi ge en högspecialiserad helhetssyn för varje enskild patient. Bakom våra behandlingar finns alltid erfarna specialister inom dermatologi eller kirurgi.

I vår grupp ingår sjuksköterskor, undersköterskor samt hudterapeuter samtliga med bred erfarenhet och kompetens inom olika områden.